Lovagi torna szúnyogokkal
Tábori impulzus
PEOPLE TEAM tábor

A lovagi tornák hozzátartoztak a középkori emberek hétköznapjaihoz. A lovagok összemérhették erejüket, tudásukat, és mindezt békeidőben. A torna szerves része volt mindig a lakoma, ahol a győzteseket éltették. Ezt a hangulatot idézte meg Kecskeméten a nyári tábor, ahol a résztvevők már izgatottan várták a bajvívást.

A meglepetés azonban ekkor kezdődött. Az ellenfél nem egy másik lovag volt, hanem a szúnyogok hadserege. Itt a pajzs és a lándzsa nem segített. A szúnyogok támadtak, és erősebb fegyverrel rendelkeztek, mint a tábor hős lovagjai. A fegyverzetet gyorsan cserélni kellett: kardok és láncok helyett szúnyogriasztó spré és légycsapó került a kezekbe. Megkezdődött a harc a szúnyogokkal. Előkerültek a vízipisztolyok is, valamint a citromillatú füstölők. A piros és a kék csapat fegyvertára volt a legpazarabb. Az aprócska vérszívó állatok támadásba lendültek, mégpedig csapatostul. Nem is hinnétek, hogy ezek az aprócska állatok mennyire veszélyesek lehetnek. A kellemetlen viszketés miatt is érdemes megelőzni a csípős találkozást. A lovagi párviadal mozzanatait a tábor csoportvezetői pontozták, és értékelték a csapatok technikáit. 10 csapat 10 színben versenyzett. A legötletesebb a sárga csapat védekezése volt, akik körültekerték magukat szúnyoghálóval, és a háló védelme mögül fújták a vérmes ellenfelet.

A lovagi torna végeztével szúnyogpecsenye, akarom mondani, sült pecsenye került az ebédlő asztalaira. Amikor pedig leszállt az este, és fáradtan bújtunk az ágyba, mintha valahogy kevesebb zümmögés zavarta volna az álmunkat. Nem kellett órákon át vadásznunk a szobában rekedt éjjeli lovagokra. A kellemetlen vendégek ma csúfos vereséget szenvedtek, mi azonban ma is jól szórakoztunk, és nyugodtan aludtunk el.

Fantasztikus dolgok várnak rátok, ha csatlakoztok a táborlakókhoz. Ne toljátok félre, amit nem ismertek, ne hadakozzatok ellene, mint mi a szúnyogok ellen. Legyetek mindenre nyitottak, kíváncsiak! Sosem tudhatjátok, hogy mitől fosztjátok meg magatokat. Minden megismeréssel nyertek, még akkor is, ha az a végeredmény, hogy köszönöm, ez nem az én világom. A lényeg, hogy esélyt adtok, próbát tesztek, és végső soron ismereteket szereztek, ami majd további új felderítésekre sarkall benneteket. Ebben a táborban annyi lehetőség van, és olyan sok variáció, hogy akár menet közben is cserélhettek. A PEOPLE TEAM rugalmasan kezel mindent, még a szúnyogokat is.

Szerencsés Melinda írása

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Munka vagy nyaralás?

Bizonyára sokan gondoltatok már arra, hogy aktívan, valamilyen érdekes munkát kipróbálva töltenétek a…

Még több