Kavalkád
Tábori impulzus
PEOPLE TEAM tábor

Kedves Tücsi! Már megint elmaradtam egy kicsit a beszámolómmal, mert annyi minden történik, hogy szusszanásnyi időnk sincs. Ezt ne panasznak vedd, inkább dicsekszem, hisz ez a PT-tábor olyan, mint egy színes nyári fesztivál. Egymást érik a jobbnál jobb programok.

A délelőtti foglalkozásokat is élvezem, tök jól elbeszélgetünk angolul, a projektmunka is hasznos és érdekes volt. De most nem erről akarok neked mesélni, hanem a délutánokról és az estékről. A választható programok közül belekóstoltam a kuktatábor életébe. Ezt vedd szó szerint, hiszen amit sütöttünk, főztünk, azt meg is ehettük. Tudod, hogy imádom a hasam, ezért nagyon csábító volt ez a szekció. Annyira élveztem, hogy finom lecsót főztünk, és utána még a kedvenc desszertemet, a somlói galuskát is elkészítettük. Isteni lett! Lehet, hogy jövőre ide fogok jelentkezni, legalább egy turnusra. Jöhetnél te is!

A komolyabb programok ugyancsak tetszenek. Valamelyik nap egy pszichológus tartott előadást a kamaszkori problémákról, de olyan közvetlen, érthető stílusban, hogy egy percig sem kalandozott el a figyelmem. Sok példájából magamra ismertem, és a végén választ kaptam pár kérdésemre is. Utána szabadon beszélgettünk még néhányan az elhangzottakról, és az is felbátorított, hogy másnak sem könnyebb. Megint szereztem új barátokat.

Végre rátérek a tegnap esti show-műsorra. Nem is tudom, minek nevezzem, mert volt abban mindenféle móka. Bevezetőként egy vidámparkszerű helyszínen kezdtünk, ahol torz tükrök, ugrálóvár és más hasonlók tették próbára az izmainkat és a rekeszizmainkat. Nem emlékszem, hogy mikor nevettem ennyit utoljára. Utána rögtönzött jelmezversenyt tartottunk, ahol állatokat kellett megjeleníteni. A tevének és a csíkos pléddel letakart zebrának hatalmas sikere volt, de mi vittük el a pálmát a százlábúnkkal. A környéken létező összes plédet begyűjtöttük. Alig bírtunk egymáshoz kapaszkodva bemasírozni a színpadra, de végül nem estünk hasra.

Még a jósdát nem is említettem, pedig az is nagyon vicces volt. Az egyik mókus jósnőnek beöltözve, óriási rózsás kendőben, varázsgömbbel meg kártyával jósolt. Ha tudnád, hogy rám milyen jövő vár! Erről majd személyesen mesélek, mert titkos. Most csak annyit árulok el, hogy nagyon meglepődtem, és biztos neked is leesik az állad, ha meghallod.

A tűzzsonglőrök bemutatója zárta ezt a fergeteges kavalkádot, ami sokáig emlékezetes marad számunkra. Ezzel az élménnyel tértünk aludni. Álmodj róluk te is!

Üdv, Zsófi

Ez az írás a „Levelek Tücsinek” sorozat egyik darabja.

Lejegyezte: Laczkó Zsuzsa

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Munka vagy nyaralás?

Bizonyára sokan gondoltatok már arra, hogy aktívan, valamilyen érdekes munkát kipróbálva töltenétek a…
PEOPLE TEAM tábor

Építőtáborok

Amikor építőtábort hirdettek a gimnáziumban, lelkesen jelentkeztem. Egyvalamit nem értettem: mitől építő? Mi…

Még több