Nyári tábor – nyissunk az újra, vagy maradjunk a régiben?
Tábori impulzus

Az emberek, különösen a gyermekek hajlamosak a szokások rabjává válni: ha egyszer valami bevált nekik, akkor a következő alkalommal is lehetőleg ugyanazt választják. Ez könnyen az érdeklődési kör beszűküléséhez vezethet. Mikor úgy döntünk, hogy a csemeténk nyarát egy táborral tesszük gazdagabbá, érdemes ezt is figyelembe venni, s ha lehet, olyan helyet találni a gyermek számára, ahol új impulzusok érhetik.

Az új benyomások, tanulni való témák keresése már csak azért is fontos, mert a folyamatos tanulás nem hagyja ellustulni az agyat, így gyermeke az iskolában is jobban fog teljesíteni, amikor elkezdődik az új félév. Ez olyan, mint a sportnál: ha egy sportoló hónapokon keresztül hanyagolja az edzést, az új szezonban látványosan romolhat a teljesítménye.

Természetesen az érem másik oldala az, hogy nem szabad valamit ráerőltetni a gyerekre, ha fél tőle. A két véglet között jó kompromisszum, ha olyan tábort keresünk, ahol a téma kapcsolódik valamihez, amit már ismer és szeret, de mégis kicsit más, mint az iskolaidőben megszokott rutin.

Ha gyermeke például szeret Minecraftot vagy Robloxot játszani, akkor ezeken keresztül tanulhat akár mérnöki problémák megoldásáról, miközben játékos formában fizikát vagy programozási ismereteket is szerezhet. Erre remek lehetőséget nyújt többek közt a PEOPLE TEAM nyári tábora, hisz itt egyszerre tizenhét választható téma áll rendelkezésre – köztük gamer-, programozó- vagy épp 3D konstruktőr táborral. Így ha a PT táborát választjuk, évekre biztosítva lesz, hogy a gyermekünk impulzusgazdag és érdekes programokon vesz részt. Amennyiben a gyermek beleunna valamibe, akár egy táboron belül kipróbálhatja magát másban is – a táborban ugyanis lehetőség van arra, hogy a gyermekek belehallgassanak vagy megmutassák magukat más tematikus táborszekciókban is.

Persze a tanulás mégiscsak tanulás, amibe, legyen bármennyire is ingergazdag és az újdonság varázsával izgató, bele lehet unni. Szerencsére a PT inkább egy egyhetes nyári gyerekfesztivál, mint tábor, így a délutáni szabadon választható és sokszínű programok garantált unaloműzők, nem beszélve az esti bulikról, koncertekről.

A kulcsszó itt is a választhatóság: ahogy a témáknál, úgy a programoknál is a gyermeken áll, min szeretne részt venni, mennyire nyitott az újdonságra, és meddig hajlandó kitágítania a komfortzónáját.

Amennyiben felkeltette az érdeklődését a PEOPLE TEAM, érdemes ellátogatni az oldalukra, mert a héten elindultak a jelentkezések – a helyek pedig rendszerint gyorsan fogynak!

Bárt Roland

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Munka vagy nyaralás?

Bizonyára sokan gondoltatok már arra, hogy aktívan, valamilyen érdekes munkát kipróbálva töltenétek a…

Még több