Éretlenek
Magazin
PEOPLE TEAM tábor

Az idő sodrásában sokszor rohannak a napok, pedig milyen jó lenne néha megállítani pár órára! Főleg akkor, amikor a középiskolák életében elérkeznek a diákok az érettségi vizsgák küszöbére. Nagy kihívás ez mindenki számára, tanárnak, diáknak, szülőnek egyaránt. Az első komolyabb megmérettetés az írásbeli vizsgákkal kezdődik, ahol tantárgyanként szinte mindennap következnek a vizsgafeladatok. Természetesen lehet előrehozott érettségit tenni, de aki nem élt ezzel a lehetőséggel, annak most összeszedetten kell megterveznie a vizsgákra való felkészülést. Pontos időbeosztás, hosszú órákig tartó koncentráció, kitartás, a pánikroham legyűrése, az egészséges izgalom és a fokozódó adrenalin kordában tartása nem kis feladat a 18 éves korosztály számára.

Szerencsemalac és négylevelű lóhere

Hol van már a befogkrémezett ajtókilincs és az ébredés utáni filctollas arc? Fényévnyi távolságra repültek a régi osztálykirándulások emlékei. Az alvás elmaradhatatlan plüssfiguráit mára már felváltották a kabalák, a szerencsét hozó tollak, kulcstartók. Az érettségiző diákok szinte kötelező felszerelései: a szőlőcukor, csoki, nasi és tartalék tollak mellett ott lapulnak a legófigurák, préselt négylevelű lóherék, és még egy kisebb szerencsemalac is ott lóg a kulcstartón. Mágikus erejük van ezeknek a tárgyaknak, kabaláknak. Az érettségi nagy falat, komoly próbatétel, amikor jól jön egy kis lelki támogatás egy-egy kis mütyür képében. Nem is igazán a szerencsefaktor a mérvadó jelen esetben, inkább a pozitív gondolatok, a megnyugvás, az ismerős tárgy közvetett segítsége az izgalom leküzdésében.

Túl az Óperencián

A néhány napos írásbeli megmérettetés utolsó napja idén május 27-e, amikor a vizsgázók végre eljutnak a mesebeli Óperenciás-tengeren túlra. Kiállják a három-négy-öt próbát, hamarosan elnyerik a jutalmat: érettek lesznek. Minden évben próbára teszik az ifjúságot, mennyi lexikális tudással rendelkeznek, milyen képességeket és készségeket sajátítottak el a középiskolai évek során. Maga a felkészülés is az érettség része: képessé tesz egy jobb időbeosztásra, segít elszakadni a közösségi platformoktól, tudatosabb étkezést követel a jobb teljesítmény érdekében, szükségessé válik az egészséges testmozgás közbeiktatása a tanulási időbe, előtérbe kerül az agyserkentő és relaxációs gyakorlatok elsajátítása.

Csapatás, avagy az egó pihenése

Ha már túl vannak a diákok az érettségi vizsgákon, és a szóbelin is lenyűgözték tanáraikat, jöhet a jól megérdemelt pihenés. Csapatás ezerrel! Lazulás, pihi, chill vagy éppen buli, koncert, haverok. Jó esetben jöhet mindez egyszerre. A PEOPLE TEAM táboraiban kismókusként vagy mókusként segíthetnek a lelkes, érett fiatalok a táboroztatásban. Mert az idő tényleg soha meg nem áll…

Szerencsés Melinda írása


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Kihívások az életben

Meg tudsz inni egymás után 10 pohár kólát? Tudsz egy héten keresztül mindennap…
PEOPLE TEAM tábor

Léleksimogató helyek

Jártatok már az aggteleki cseppkőbarlangban, vagy kirándultatok az Őrségben? Néztétek a pusztán vágtató…

Még több