Ikrek csillagjegy
Magazin
PEOPLE TEAM tábor

– Ennek a Zsófinak be nem áll a szája, állandóan beszél! Ha kérdez valamit, sokszor a választ már nem várja meg, csak csapong tovább – dörmögött Nagypapa a bajusza alatt.

– Tipikus iker – vágta rá Nagymama.

– De mi nem is vagyunk ikrek! – tiltakozott Matyi.

– Nem, de Zsófi az ikrek csillagjegyben született, május 25-én.

– Mi a csuda az a csillagjegy? – kérdezte a kisfiú.

Csillagjegyek

Az állatövi jegyek tizenkét részre, azaz csillagjegyre osztják azt az utat, amin a Nap a Földről nézve végighalad egy év alatt. Az ókori Babilonból származik; ez az első ismert égi koordináta-rendszer.

Mítoszok, mondák

A görög mitológia szerint Léda spártai királylány, Tündareósz király felesége volt, azonban Zeusz szeme megakadt a szépségén, és elcsábította. Léda hattyútojást szült, amiből ikrek bújtak elő, Kasztór és Pollux. Az ikreknek eltérő tulajdonságaik voltak. Pollux halhatatlan lett, Kasztórnak az alvilágba kellett mennie. Pollux ikertestvérét rendszeresen meglátogatta a holtak birodalmában. A testvéri szeretet megjutalmazására az istenek a csillagos égre helyezték az ikerpárt.

Magyar monda is megemlékezik a csillagképről Két Árva néven. E szerint két árva élt egy faluban, ám senki sem segített nekik, még egy falat kenyeret sem kaptak. Egy nap eltévedtek az erdőben, és örökre nyomuk veszett. Isten viszont felrakta őket a mennyboltra, hogy mindig figyelmeztessék az embereket.

Az ikrek szülöttjei…

…május 21. és június 21. között születtek. Az ikrek az ellentétek jegye, mindig jelen van benne a kettősség érzése. Gyors, de ingatag, Ő az örök kíváncsi. Minden érdekli, de őt nehéz kiismerni. Közvetlen, mégis titokzatos.

A jegy szülöttje kedves, bájos, sármos, szellemes, okos. Néha kicsit kapkodó, kicsit ingerlékeny, kicsit szeszélyes, de általában jóindulatú. Sok téma érdekli, ám kevés területen mélyíti el igazán a tudását. A változékonyság és a kiszámíthatatlanság a két kulcsszó a jelleméhez. Gyakran vádolják felületességgel, pedig természetesen tud ő is koncentrálni.

Viszont annyira érdekes számára a világ, hogy nehezen szánja rá magát, hogy egy pontján lehorgonyozzon. Szeret felfedezni, kipróbálni dolgokat, belevágni új hobbikba, kalandokba. Az ikrek játékos és kíváncsi, hajlamos arra, hogy túl izgatott lesz egy-egy ötlet kapcsán, viszont nem tudja hosszú távon megvalósítani a terveit. Nagyon kreatív személyiség. Szeret és tud is beszélni, az idegen nyelvek is ragadnak rá.

A jegy szülöttjei természetükből adódóan függetlenek. Tökéletesen boldogok és kiegyensúlyozottak egyedül is. Maximálisan megbíznak magukban, a képességeikben, a véleményükben, csak így lehetnek képesek arra, hogy szabadok legyenek. Bár nehéz tartós kapcsolatot kialakítani egy ikrekkel, ám amikor megtalálja a másik felét, hihetetlenül hűséges típus. Ha talál egy olyan partnert, aki képes lépést tartani a tempójával, és napról napra lenyűgözi őt, akkor el lesz ragadtatva. Kapcsolatuk laza és vidám lesz, tele könnyedséggel és nevetéssel.

Az ikrek jegyében

Olvassunk, írjunk, nézzünk tévét, beszélgessünk a barátainkkal, társasjátékozzunk, rendezzünk egy hatalmas bulit. Vegyünk irodai eszközöket, új telefont, könyveket.

Szerző: Tóth Réka


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Kihívások az életben

Meg tudsz inni egymás után 10 pohár kólát? Tudsz egy héten keresztül mindennap…
PEOPLE TEAM tábor

Éretlenek

Az idő sodrásában sokszor rohannak a napok, pedig milyen jó lenne néha megállítani pár órára!…

Még több