Újra a suliban
Magazin
PEOPLE TEAM tábor

Szélsebesen elrepült a múlt hét, és elérkezett a hétfő, az őszi szünet utáni első tanítási nap. Ma, november 6-án kora délután egy debreceni általános iskola udvarán vagyunk különböző korú, vidáman szaladgáló, felszabadultan nevetgélő gyerekek között. Őket faggatjuk az átélt élményeikről.

Mi volt a szünet legjobb, legemlékezetesebb pillanata?

Tamara (11 éves): „Nekem az, amikor anyukámmal elmentünk a botanikus kertbe. Imádom a biológiát, minden érdekel, ami a növényekkel kapcsolatos. Minden évszakban legalább egyszer bejárjuk ezt a helyet.”

Dávid (13 éves): „Én meg a földrajzot szeretem, rajongok a csillagászatért. A szüleimmel Budapestre utaztunk, és a szünet csúcspontjaként egy szenzációs programon vettünk részt a Planetáriumban. Kalandoztunk a csillagos égbolton, és virtuálisan eljutottunk az Egyenlítőtől a sarkkörökig, sőt a pólusokig. Itthon már többször voltam az Agórában, az is nagyon érdekes volt, de ez minden eddigit felülírt!”

Lili (9 éves): „Napközben nagymamáméknál voltam, és a legjobb az volt, hogy nagyikám gyakorolta velem a számtant. Tudom, hogy ciki a tanulást említeni, de én tényleg így érzem. Most végre értem az osztást, és jól tudok szorozni is. Az osztálytársaim irigyelnek mama miatt, aki nyugdíjas matektanár.”

Zita (10 éves): „Mi a keresztanyámmal főzőcskéztünk, neki ideje is, türelme is van hozzá. Együtt csináltunk sütőtökből krémlevest, kakaós-barackos muffint. Az a legjobb, hogy most már egyedül is tudok Gundel-palacsintát készíteni, majd meglepem vele apukámat a szülinapján.”

Úgy sikerült ez a mai nap, ahogyan vártátok?

Blanka (14 éves): „Persze, jó volt újra találkozni a lányokkal, mindjárt megyünk pizzát enni. Tök jó, hogy még a tanáraink se rázódtak vissza az igazi sulihangulatba, minden óra elég lazán lement. Angolon az idén is megemlékeztünk a Guy Fawkes-napról, egy érdekes filmet néztünk.”

Kende (12 éves): „Nekem jobban sikerült, mert izgultam a matekdoga miatt, amit Béla bácsi beígért, de végül elmaradt. Töriből sem írtuk meg, majd a jövő órán. Azt gondoltam, hogy Kata néni nem keménykedik velünk, ő jó arc. Ha jól viselkedünk, meg lehet fűzni, hogy halasszuk el. Ma is megkértük, és inkább mesélt nekünk az 56-os forradalomról.”

Laczkó Zsuzsa írása

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Kihívások az életben

Meg tudsz inni egymás után 10 pohár kólát? Tudsz egy héten keresztül mindennap…
PEOPLE TEAM tábor

Éretlenek

Az idő sodrásában sokszor rohannak a napok, pedig milyen jó lenne néha megállítani pár órára!…

Még több