A PT-tábor olyan, mint egy másik univerzum
Táborarc
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Nincs abban semmi meglepő, ha a gyermekkorból kinőtt fiatal felnőttek szívesen visszatérnének kedvenc nyári táborukba. Tittát is visszahúzza a szíve a PT-be, azaz a PEOPLE TEAM kecskeméti táborába.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Alapvetően még fiatal vagyok, de már úgy érzem, tisztán látom, hogy mivel, azaz inkább kikkel szeretnék foglalkozni a jövőben. Imádom a gyerekeket, és úgy érzem, alkalmas vagyok arra, hogy heteken keresztül támogassam és segítsem őket. Ők bizalommal fordulnak hozzám. A táborozóként szerzett élményeim és tapasztalataim szeretném visszaadni a gyerekeknek, hogy nekik is olyan fantasztikus nyaruk legyen, mint amilyen nekem szokott itt lenni. A PT véleményem szerint tökéletes hely arra, hogy tapasztalatot, új barátságokat és élményeket gyűjtsek. Biztos vagyok benne, hogy ezeknek a jövőben nagy hasznát fogom még venni.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Egyik este pizza volt vacsorára, ami már alapjáraton is elég nagy káoszt tud okozni, mivel mindenki éhes, és a gyerekek teljesen bezsonganak a pizza szó hallatán, de a történetben nem is ez a lényeg. A hosszú sorban elvesztettem a barátaimat, és kétségbeesve indultam a felkutatásukra. Mikor rájöttem, hogy semmi esélye, hogy megtalálom őket, leültem egy random asztalhoz, ahol végül is megismertem tucatnyi új barátot, akikkel nem ismerkedtem volna meg, ha nincs ez az eset. Ebből is látszik, hogy a PT-ben mindenki befogadó.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Szerencsére sok mindenben tudtam segíteni a gyerekeknek, így sikerélménnyel gazdagodtam. A legjobb közülük az volt, amikor egy angol anyanyelvű kislány érkezett a csoportunkba, és volt szerencsém megismerni. Én gyakorolhattam az angol nyelvet, emellett ő is megkönnyebbülve konstatálta, hogy van, aki tud vele érthetően beszélni. Egész délelőtt segítettem neki, és rengeteg dolgot tanultam tőle. Elképesztő, hogy milyen sok okos és kedves gyerek van, akiknek mind megvan a véleményük a világról.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

A legjobban azt irigylem, hogy gondtalanul ki tudnak kapcsolódni, és teljesen el tudják engedni magukat, nem érződik rajtuk a stressz vagy bármiféle feszültség. Pont ezért imádtam táborozni. Teljesen ki tud szakadni az ember az unalmas és feszült mindennapokból, és igazán önmaga tud lenni. Itt újra szabadnak érezhetik magukat a gyerekek, és semmi okuk nincs aggódni. A PT olyan, mint egy másik univerzum. Mindig szól a zene, mindenki vidám és befogadó. Ilyet máshol nem érezhet az ember. A gyerekeknek pedig végképp szükségük van pár hét kikapcsolódásra.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Talán a legnagyobb felfedezésem akkor történt, amikor elsőnek érkeztem a táborba. Kicsit feszült voltam, mivel nem ismertem senkit, és féltem, hogy nem tudok majd beilleszkedni, és egyedül töltöm a hetet. De ennek pont az ellentéte történt. Rájöttem, hogy itt mindenki elfogadó és segítőkész, bármiről is legyen szó. A legnagyobb felfedezés az volt számomra, amikor realizáltam, hogy itt trambulinok is vannak. Kisgyerekként és akár még ma is mindenki szeret ugrálni. Rám ez különösen igaz, szóval ez egy nagyon kellemes meglepetés volt.


Kapcsolódó

Még több