Kos csillagjegy
Magazin
PEOPLE TEAM tábor

– Matyikám! Ülj már le egy kicsit, hova rohangászol? Igazi kos vagy! – intette Nagymama az unokáját.

– Én kisfiú vagyok, nem kos! – sértődött meg Matyi.

– A csillagjegyed az – szólt közbe Nagyapa is.

– Az meg mi? – állt meg végre a kis energiabomba.

– Születési időszak, amely egyesek szerint meghatározza az ekkor született személy tulajdonságait, illetve sorsát. Befolyásolhatja, hogy a Nap, a Hold, a bolygók hol álltak az égbolton. 12 ilyen jegy van. Te március 24-én születtél, a kos csillagjegy március 21-től április 20-ig tart.

A kos jegyűek főbb tulajdonságai

A kos csillagjegyben született személy bátor, energikus, célratörő, lázas tempóban él. Szereti a kihívásokat, keresi az új helyzeteket, a versenyt másokkal az élet valamely területén. Általában a saját feje után megy. Született vezető, szeret másokat irányítani. Legfőbb erőssége, hogy képes egyszere több dolgot menedzselni, és ezekre megfelelően odafigyelni, emiatt remek vezető.

Szeret felfedezni, nem riad vissza az új kalandoktól. Nem kedveli a halogatást, a tettek embere. Fáradhatatlan az energiája, ezzel környezete nem mindig tud lépést tartani. Őszinte, szereti a dolgokat szemtől szemben elintézni. Jellemzően nagy életerővel és jó egészséggel rendelkezik. Idősebb korban is megőrzi fiatalos mozgékonyságát, nyitott minden újra. Türelmetlen, nehezen viseli el, ha nem az van, amit ő akar.

– Magadra ismertél, Matyikám?

A kos szeret társaságban dolgozni, nem érzi jól magát az unalmas, egyhangú légkörben. Erős benne a pénzszerzési vágy, ezért saját erejéből gazdagodik meg.

– Hurrá, gazdag leszek! – ugrándozott vidáman a kisfiú.

Párkapcsolat

A kos lételeme a hódítás. Akkor mutat igazán érdeklődést a partnere iránt, ha küzdenie kell, hogy meghódítsa. Szerelem nélkül nem tud élni, mindig kell legyen mellette egy társ, akire számíthat, aki mellett biztonságban érzi magát. Számára az az ideális partner, akit nem tud leigázni, éppen olyan független, mint ő. Szívét talán könnyű megnyerni, de neki olyan kell, aki az eszét is akarja. Fontos számára, hogy partnere elismerje őt, felnézzen rá.

Gyermek

A kos szülő nagyon szereti gyermekét, sokra tartja, és sokat vár el tőle. A pipogya gyerekkel nem tud mit kezdeni, nincs hozzá türelme. Igazán akkor él, ha gyermeke hasonló hozzá, kicsattan az egészségtől, sportos, tevékeny. Nem érzi a finomságokat, hol szigorú, hol túl engedékeny.

Már gyermekkorban szeret parancsolgatni, képtelen az engedelmességre. Szeret uralkodni testvérei felett. Százféle dologba belekezd, méghozzá egyszerre, amiket aztán nehéz neki befejezni.

– Hallod ezt, Matyikám? – Nagymama ránézett az unokájára, de ő éppen egy labdát cselezgetett a nappaliban, a bútorok között.

Szóval a kos gyermek nehezen kezelhető, de szeretettel, megértéssel, közös játékkal, sporttal a fölös energiái levezethetők! Adjunk neki önálló feladatokat, ne feledkezzünk meg a dicséretről sem. Mozgásigénye óriási, olyan sportágban állja meg a helyét, ahol rövid idő alatt nagy teljesítményt kell nyújtani.

– Dobd csak ide azt a lasztit, Matyi!

Szerző: Tóth Réka


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el.…
PEOPLE TEAM tábor

Lovagias rendőrök

Ha a lovag szót halljuk, eszünkbe jutnak a középkori lovagok, a bajvívás, a…

Még több