A kilenc leggyakoribb táborozótípus
Tábori impulzus
PEOPLE TEAM tábor

A nyári táborok valóságos olvasztótégelyei a legkülönbözőbb személyiségű emberkéknek. Nincs ez máshogy a PEOPLE TEAM-ben sem. Egy sokat látott mókust, Gábort kérdeztük arról, milyen táborozótípusokkal találkozott eddig. És mi tagadás: van egy pár.

A lázadó

Az ilyen nebulók sok kellemetlenséget okozhatnak a táboroztatóknak, de jó, ha tudjuk, hogy valójában ártalmatlan kis csirkefogók. Általában valami szerintük nagyon vicces csínyen törik a fejüket, és ők azok az arcok, akiket a mókusok a leggyakrabban kapnak el takarodó után.

Az introvertált

Az introvertált, amennyire teheti, inkább félrehúzódik, és megpróbál minél csendesebb lenni. Fontos azonban, hogy se táborozóként, se táboroztatóként ne tekintsük ezt valamifajta gőg megnyilvánulásának. Inkább csak félénkséggel van dolgunk, ami – ha sikerül megtörni a jeget – gyakran proaktivitássá és kedvességgé alakul át.

Az extrovertált

Lényegében az introvertált ellentéte. Ő az, aki minden társas programban viszi a prímet. Nagyon könnyen teremt kapcsolatot a többiekkel, ami táboroztatóként azért is külön öröm, mert általában magától figyel oda arra, hogy senki se maradjon ki a buliból.

A sztár

Ő az, beszéljünk bármelyik tématáborról is, aki a legeredményesebbek között van. A programozótáborban ő az, aki már úgy vágja a programozási nyelveket, mint más a magyart, az írótáborba már egy kész regénnyel érkezik, a tánctáborba pedig saját koreográfiával. Táboroztatóként a legnagyobb felelősségünk, hogy bár megadjuk neki a jogos elismerést, ne hagyjuk, hogy a többiekben irigységet keltsen, és senki ne érezze azt, hogy bárki kis kedvence lenne.

A csendőr

Ő az, aki előszeretettel visszhangozza a táboroztatók intelmeit, amire különösen akkor érzi magát feljogosítva, ha épp nincs köztük a tekintélyszemély. Mókusként az a feladatunk, hogy megértessük vele, hogy bár értékeljük a lelkesedését, ő sem áll a többi táborozó fölött.

A gyerek papucs nélkül

Ő lényegében egy gyűjtőnév. Ő az a gyerek, aki minden nélkülözhetetlen dolgot otthon felejtett. Papucs? Az minek? Napolaj? Az nincs. Szúnyogirtó spray? Nem tudta, hogy lesznek szúnyogok. Általában a szobatársak és a beszerző mókusok kedvence.

A hiperaktív

Nem összekeverendő az extrovertálttal, bár gyakori az átfedés. Ő az, akit általában egy fáról kell leszedni, vagy megértetni vele, hogy miért nem jó ötlet vacsora közben ugrálni. A nagy mennyiségű cukor és a hiperaktív az egyik legveszélyesebb tábori párosítás!

A honvággyal küzdő

Sajnos minden táborban van egy-két gyermek, akire rátör az erős honvágy, főleg azoknál a kisebbeknél, akik először vannak távol otthonról hosszabb időre. Mókusként az a dolgunk vele, hogy éreztessük, szeretjük, és biztonságban van. Az is segít, ha megmutatjuk, mennyi mindent lehet csinálni a táborban. És mennyi mindenkivel. Egy játszópajtás társaságában általában hamar megfeledkezik a honvágyról.

A veterán

Ő az, aki régebb óta jár a táborba, mint egy-egy táboroztató. Betéve tudja a programokat, a menüt és azt, hogy melyik szobában van a legjobb ágy.

Lejegyezte: Bárt Roland

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Munka vagy nyaralás?

Bizonyára sokan gondoltatok már arra, hogy aktívan, valamilyen érdekes munkát kipróbálva töltenétek a…

Még több