Tinipanaszok újra
Magazin
PEOPLE TEAM tábor

Nagyon népszerűek azok a rádióműsorok, ahová bárki betelefonálhat, aki úgy érzi, hogy egyedül nem tudja megoldani a problémáját, és nincs, akitől tanácsot kérhetne. Pszichológus szakember vagy éppen egy másik telefonáló világíthat rá a megoldásra, és segíthet egy jó tanáccsal.

Miklós: A családommal nemrég költöztünk egy másik városba, ahol senkit sem ismerek. Soha nem éreztem magam ennyire magányosnak. Még nem sikerült új barátokat szereznem, pedig már egy sportklubba is beiratkoztam. Nem tudom, hogyan és hol sikerülne fiatalokkal ismerkednem.

Válasz: A legfontosabb, hogy legyél nyitott az új ismeretségekre. Úgy tűnik, jó úton haladsz, hiszen már csatlakoztál egy közösséghez. Az első lépést megtetted, itt fiatalok között vagy. Ha barátságos leszel, biztos hamar megkedvelnek, és akarnak majd veled barátkozni. Ők elvihetnek a saját társaságukba, és újabb embereknek is bemutathatnak. Csak hagyj egy kis időt, és minden kialakul!

Máté: Egy éve ismertem meg Balázst, egy társaságban mutatták be nekem. Jól összebarátkoztunk, mert sok közös van bennünk, hasonlóan gondolkozunk. Az utóbbi időben nagyon megváltozott, alig lehet ráismerni. Gyakran rosszkedvű, és alig jár el otthonról, csak nagy nehezen tudom rávenni, hogy kimozduljon. Soha nem láttam ilyennek azelőtt. Mi történhetett vele? Még nem beszéltem vele erről, de egyre jobban aggódom érte.

Válasz: Úgy tűnik, hogy a barátod elég komoly gondokkal küzd. Ki kellene deríteni az okát. Talán a családjában történt valami rossz? Ne hagyd magára ebben a nehéz helyzetben! Próbálj vele közös programokat szervezni, és beszélgessetek nyíltan, őszintén! Hátha el tudod érni, hogy megossza veled a gondjait. Hidd el, együtt könnyebben találhattok megoldást!

Eszter: Attól félek, hogy elveszítem a legjobb barátnőmet. Az új iskolájában összehaverkodott néhány osztálytársával, akikkel mindig együtt lógnak mostanában. Rám alig jut ideje, elhanyagol engem. Igaz, eleinte engem is hívott, hogy menjek velük, de nem sikerült valami fényesen a program. Nem igazán jöttünk ki egymással, én végig kívülállónak éreztem magam közöttük. Fogalmam sincs, mit tehetnék.

Válasz: Az nem könnyű helyzet, amikor a barátod haverjaival nem találjátok meg a közös hangot. Próbáld ezt megbeszélni vele őszintén, és ha fontos vagy neki, és törődik a te érzéseiddel, biztosan meg tudjátok oldani. Néha szervezzetek továbbra is csak kettesben programokat, máskor meg hagyd, hogy az új haverokkal töltse az időt! Esetleg te is próbálj új ismeretségeket kötni, lehet, hogy olyan emberekkel találkozol majd, akikkel több a közös tulajdonságotok, és felszabadultabban érzed magad velük.

Laczkó Zsuzsa írása

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Anya és Apa érettségije

– Anya, neked mi volt a választott érettségi tárgyad? – érdeklődött Zsófi. –…
PEOPLE TEAM tábor

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el.…

Még több