Tinipanaszok
Magazin
PEOPLE TEAM tábor

Bizonyára már ti is voltatok olyan helyzetben, amelyben nagyon nem találtátok a helyeteket. Amikor akad egy megoldhatatlannak tűnő probléma, sokszor nem tudjuk, kihez forduljunk tanácsért, segítségért. Ezért találták ki az olyan betelefonálós műsorokat, ahol ismeretlenül elmondhatjuk, ami bánt bennünket. Gyakran egy kívülálló objektívebben tud megnyugtató választ adni, különösen, ha már átélt hasonlót.

Soma: Remélem, hogy választ kapok a panaszomra. A bátyám a múlt hónapban megnősült, és elköltözött otthonról. Igazán kedvelem a feleségét, mégis szomorú vagyok. Nagyon hiányzik a tesóm, olyan üres lett a ház nélküle. Persze néha-néha hazaugrik, meg a feleségével is meglátogatnak bennünket, de ez mégsem ugyanaz. Ezek nem pótolják az esti dumapartijainkat és a közös csavargásainkat. Más is volt már hasonló helyzetben?

Válasz: Teljesen megértelek. Velem ugyanez történt, amikor a nővérem egyetemre ment egy távoli városba. Először csak szomorkodtam, szinte fájt a hiánya. Később rájöttem, hogy az a legjobb, ha hét közben lefoglalom magam, és nagyon várom a hétvégéket, amiket együtt töltünk. Te is biztos lehetsz benne, hogy a bátyád nem fog elfelejteni, és rendszeresen találkoztok ezután is. Törekedj arra, hogy minőségi időt töltsetek együtt, találj ki érdekes, vidám programokat!

Kata: Nagyon zaklatott vagyok, mert épp az előbb volt egy óriási vitánk a legjobb barátnőmmel, akivel azelőtt mindenben egy véleményen voltunk. Annyira bánt ez az egész! Nem érti meg, hogy most igazán szerelmes vagyok, és Márk az igazi számomra, vele képzelem el a jövőmet. Szerinte még túl fiatalok vagyunk egy komoly kapcsolathoz, inkább a tanulásra kellene koncentrálnom.

Válasz: Előfordulhat, hogy a barátnőd egy picit féltékeny Márkra. Attól fél, hogy a szerelmed miatt elveszít téged, a legjobb barátját. Nyugtasd meg, hogy a két dolognak semmi köze egymáshoz! Attól, hogy szerelmes vagy Márkba, a ti barátságotok még ugyanolyan stabil és megbonthatatlan marad, mint eddig. Tervezz vele is közös programokat, és magyarázd el neki, hogy mindketten fontosak számodra! Értse meg és fogadja el a döntésedet!

Laczkó Zsuzsa írása

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Anya és Apa érettségije

– Anya, neked mi volt a választott érettségi tárgyad? – érdeklődött Zsófi. –…
PEOPLE TEAM tábor

Márk napja

– Nézzétek! – kiáltott fel Nagyapa, amikor unokáival egy szántóföld mellett sétáltak el.…

Még több