A nyári tábor segítség a szülőknek
Táborarc

A hosszú nyári szünet sok családnak jelent problémát, hiszen a szülők kisebb gyermekeiket nem hagyhatják egyedül, amíg dolgoznak. A nyári táborok, amilyen a PEOPLE TEAM (PT) is, leveszik ezt a terhet a vállukról, ráadásul a gyerekek is hasznosan, barátokkal körülvéve töltik el az év legmelegebb napjait. Egy táboroztató, Mari nyilatkozott honlapunknak a táborozásról.

Miért fontos a táborozás?

A táborozás összehozza az embereket, csapatépítési lehetőség, segítség a szülőknek. A gyerekek és a felnőttek egyaránt élményekkel gazdagodhatnak. Segít a gyerekeknek ismerkedni, életre szóló barátságokat köthetnek. Függetlenségre tanítja őket. Saját magamon is érzem a gyerekkori táboraim pozitív hatását.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Legyél nyitott, légy benne minden programban, ne izgulj! Legyél magabiztos, kalandozz! Próbálj minél több barátot szerezni az élmények mellett, ez nagyon fontos.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Bízzanak a tábor vezetőiben és a gyermekeikben, ne aggódjanak a gyerekekért! Minden tábort nézzenek meg jól, hogy biztos az lesz-e a megfelelő a gyerekeik igényeinek.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Új barátokat, élményeket, munkatapasztalatot. Remélem, sikerül sok mindent tanulnom mind a társaimtól, mind a gyerekektől. Kíváncsian várom, milyen lesz a tábor, ez az első alkalmam a PT-ben, de sokat hallottam róla.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Nyugodtan kell kezelni, nem szabad a feszültséget a gyerekeken levezetni, szépen meg kell vele beszélni a határaimat, hogy mindketten tisztelni tudjuk egymást.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Jó programok, lelkes táboroztatók és táborozók, finom étkezések, szép környezet, kényelmes szobák, barátságos vezetők, jó élmények, hasznos munkatapasztalat-szerzés.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Amikor táncedző voltam, és sikerült bonyolult koreográfiákat megtanítani a gyerekeknek, akik lelkesek maradtak, és vágytak még több tanulásra. Ez nagy sikerélmény volt számomra, jólesett.

Tartasz valamitől?

Hogy nehezebb akadályokba ütközök, amiket bonyolult feladatokkal tudok csak megoldani. Remélem, ilyenre nem kerül majd sor.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen lesz a hangulat, milyen élményekkel fogok gazdagodni, és szerzek-e új barátokat. Remélem, igen.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Képes vagyok problémákat megoldani, nyitott tudok lenni az új emberekkel, és jól boldogulok a gyerekekkel.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

32.000 lépés egy nap

Kristóf vagyok, és a PT-ben már négyszer voltam mint táborozó, abból két alkalommal…
PEOPLE TEAM tábor

Szerettem mókus lenni

Heni animátorként, azaz mókusként vett részt az előző PEOPLE TEAM-táborban. Ezért választja idén…
PEOPLE TEAM tábor

Napi két random fact

Marci táborozó volt, legutóbb viszont táboroztatónak jelentkezett a PEOPLE TEAM-be. Ezért döntött idén…

Még több