A vásárlás – Emma naplója, 54. rész
Emma Naplója
PEOPLE TEAM tábor

Lilla és Enikő is abbahagyta a nevetést, a minket kísérő mókus és az ikrek is visszasiettek hozzánk. Tényleg nem tudtam ráállni a lábamra, és egyre jobban fájt is. Odatámogattak egy közeli padhoz, én pedig leültem, és sziszegve húztam az ölembe a fájó lábamat, amin akkor még nem sok minden látszott. A mókus, akit egyébként Reginának hívtak, leült mellém, majd szólt a többieknek, hogy menjenek vásárolni, de lehetőleg ne maradjanak túl sokáig, mert engem vár az orvosi szoba. Lilla megkérdezte, hogy mit kérek, de sajnos nem tudtam koncentrálni, így nem kértem sós mogyorót a csokim mellé.

Amíg a lányok elrohantak, mi Reginával kezdtünk beszélgetni. Elmesélte, hogy hogyan lett táborozóból kismókus, majd kismókusból mókus. Majd a civil életéről kérdezgettem, kiderült, hogy drámatanár. Nagyon kedves volt, ő is sokat érdeklődött, így én is elárultam magamról néhány dolgot. Közben nem tudtam figyelmen kívül hagyni a lábamat, mert elkezdett feldagadni és belilulni. Regina is aggódva figyelte, majd felállt, hogy megnézze, látja-e már a lányokat jönni. Útközben vett nekem egy fagyit, amit mosolyogva elfogadtam. Főleg, mert sós karamellát hozott.

– Nem tudtam, mit szeretsz – szabadkozott, én meg megnyugtattam, hogy tökéletes volt a választása. Főleg, hogy szerzett mellé egy kis zacskó jeget is, amit a bokámra rakhattam. Talán a fagyinál is jobban esett. Mire végeztem az édességgel, a lányok kifulladva visszaértek, gyanítom, végigfutottak az üzleten. Csak ez lehet a magyarázat azokra az értelmetlen dolgokra, amiket vásároltak. Lilla ugyanis magának sajtos ropit vett, pedig utálja. Enikő véletlenül a német nyelvű keresztrejtvények közül kapott fel egyet, az ikrek pedig mindent megvettek, ami az útjukba és a kezük ügyébe akadt. Én szerencsére kaptam a kedvenc csokimból és mellé mogyorót is. Pedig nem is mondtam. Az, hogy szúnyogriasztót mindenki vett, csak este derült ki. Sőt, nekem is hozott mindenki külön, így a négy lány összesen nyolc flakon szúnyogriasztóval tért vissza a táborba. Szerintem elég lesz.

Engem pedig várt az orvosi szoba.

Lejegyezte: L. Molnár Edit


Kapcsolódó

Még több