A kajaügyelet a legjobb
Táborarc
PEOPLE TEAM tábor

Heni táborozóként, majd táboroztatóként is részt vett a PEOPLE TEAM gyerekfesztiválján. Lássuk, milyennek látja ő a közkedvelt kecskeméti nyári tábort!

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Eddig kétszer voltam a PEOPLE TEAM-ben, egyszer táborozóként és egyszer táboroztatóként. Azok a hetek, amiket ott töltöttem, rendkívül sokat segítettek a személyiségem fejlődésében, nyitottabb lettem, és rengeteget tanultam. Nagyon megszerettem a gyerekeket, és úgy érzem, hogy jól is bánok velük. Jobb lett a problémamegoldó képességem is, és tudom, hogy ha baj van, a PT-ben bárkihez bizalommal fordulhatok, hiszen mindenre van megoldás, és segítenek, ha elakadnék. Mindig boldogan emlékszem vissza a tábori emlékeimre. Rengeteg barátra tettem szert, akikkel sok programot szervezünk, és tartjuk a kapcsolatot azóta is.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

A Soba leves. A tábor előtt sosem ettem ilyet, de alapból sem vagyok oda az instant ételekért. Egyik nap olyan kaja volt vacsira, amit nem szerettem, így jobb híján azt kellett ennem. Attól a naptól fogva amikor nem ízlett a kaja, azt ettem.

Mi volt a legjobb táboros melód?

A legjobban a kajaügyeletet élveztem! Szerintem az a tábor legjobb helye, hiszen ahogy jönnek ki a gyerekek a hangárból, mondjuk, fagyival/üdítővel/kajával, le kell üljenek hozzád, amíg megeszik/megisszák, és addig nagyon sok mindent meg lehet tudni róluk, főleg, ha beszédesebb gyerekekről van szó. Tavaly a csapatomból a gyerekek odajöttek hozzám a vacsorájukkal, hogy ne unatkozzak egyedül. A kedvencem az volt, amikor öten egyszerre kezdtek el mesélni a sulijukról.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

A lehetőséget, hogy annyi program közül választhatnak, meg persze a pihenőidőt. Nekünk jóval korábban kezdődik a napunk, és ennyivel később lesz vége, mint a táborozóknak. Természetesen ez egyáltalán nem probléma, hiszen a jó társaságnak köszönhetően egész nap jól érezzük magunkat mi, táboroztatók is. A táborozói létben az a jó, hogy nincsenek kötelezettségeid, nem tartozol felelősséggel másokért, csakis magadért. Táboroztatóként oda kell figyelned a gyerekekre, hiszen a szülők rád bízzák őket, ami nagy felelősséggel jár. Emellett mindennap feladatokat kapunk, így nem minden programon tudunk részt venni. Például tavaly őrségben voltam, amikor a táborzárás volt (díjosztás, tábortánc), amit nagyon sajnáltam, hiszen nem lehettem ott, és nem vehettem részt rajta.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

A büfé rendszere. Tavaly volt lehetőségem kipróbálni azt is, és besegíteni. Nagyon tetszik, hogy annyira egyszerű, nem kell pénzzel bánni, csak amikor feltöltik a táborozók pénzzel a kártyájukat, meg amikor leveszik.


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Ne legyél előítéletes!

Tanácsokkal látta el a táborozni készülő olvasóinkat Mici. Lássuk, milyen tapasztalatokat szerzett a…

Még több