Lovastábor a Pilisben
Táborarc
PEOPLE TEAM tábor

Rózsika negyedik osztályos. Festői környezetben laknak a szüleivel és a testvérével a Pilisben, kertjük mögött egy erdő húzódik. Ez a természetközeliség az oka annak, hogy szeret kirándulásokat tenni a környéken, és a lovaglással is közelebbi kapcsolatba került. Csak negyedórája volt számomra egy villáminterjú erejéig, mert várta őt este még a német-házifeladat.

Rózsika, honnan jött az ötlet, hogy kipróbálj egy lovastábort?

Onnan, hogy tavalyelőtt ősztől odajárok Tinnyére a lovardába, ahol a tábort is szervezik, és nagyon megszerettem a lovakat.

Mikor voltál lovastáborban?

Tavasszal, nyáron, ősszel és télen is. Minden évszakban megrendezik az iskolai szünetekben.

Mesélnél a tábori szállásról?

Ez egy ottalvós tábor a lovardában, de aki akar, haza is mehet esténként, nem muszáj ottaludni. Nekem volt olyan, hogy hazajártam, mert közel lakunk, de egy másik alkalommal ottaludtam egy hétig. A faházban vannak kék és zöld színű emeletes ágyak, és aki egy hétre jön, lepakolja ott a bőröndjét, aki meg csak napközben van ott, mindössze egy szatyorral érkezik.

Milyen programjaitok voltak?

Reggel 8 és 9 óra között érkeztünk, ezután megreggeliztünk, nyáron a faházban, télen a nagy házban. Azután kihozták a lovakat, lepucoltuk és felnyergeltük őket, majd két órát lovagoltunk rajtuk. Utána 1-2 óra pihenő következett, majd megebédeltünk, ezután megint pici pihenő jött. Aztán újra lópucolás, nyergelés és lovaglás volt a program. Ezt követően a nem ottalvósok hazamentek, mi, többiek pedig bementünk a házba, és ott zártuk a napot.

Kötöttél új ismeretségeket a táborban?

Tavaly Alexa volt a legjobb barátom, de idén nem jött sajnos. Meg ott volt Emma, vele is jó barátságba kerültem.

Amikor egy hétig a táborban aludtál, nem volt honvágyad?

Nem volt honvágyam, mert anyukám egyszer meglátogatott, és hozott 10 kilogramm répát a lovaknak. Nagyon örültem neki, és – azt hiszem – a lovak is a répának.

Tanultál valami újat a lovaglásról az ottléted alatt?

Megtanultam, hogy az egyedül menésnél mik a szabályok, mi az átváltás és mi az átlóváltás. Azóta sokkal jobban lovagolok.

Mi volt a legjobb tábori élményed?

Egyszer egy délutáni lovaglásnál kipróbálhattam a Sólyom nevű lovon a vágtát. Egyébként a kedvenc lovam Döme. Az eredeti neve Bájos, csak olyan „dömés”. (nevet) A Tequila nevű lónak pedig nemsokára kicsinye születik.

Legközelebb is visszamennél a lovastáborba?

A tavaszi szünetben szeretnék visszamenni, hogy tovább fejlődjek a lovaglásban, és viszontláthassam a barátaimat. Nagyon szuper élmény mindig, amikor ott lehetek.

Varga Gabriella

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Ne legyél előítéletes!

Tanácsokkal látta el a táborozni készülő olvasóinkat Mici. Lássuk, milyen tapasztalatokat szerzett a…

Még több