A híres-neves tejkaramella
Magazin
PEOPLE TEAM tábor

A mogyoróvajas fudge napját november 20-án ünnepeljük. A fudge egy cukor, vaj és tej felhasználásával készülő édesség, krémes, karamellás csemege. Azt mondják, a fudge egy elrontott adag karamellből származtatható valamikor a XIX. századból. Ez a nap a krémes, ropogós, mogyoróvajas krémmel ízesített fudge-ról szól!

Az édes kísérletezés gyümölcse

A fudge-készítés története véletlenek sorozatára vezethető vissza: egy cukrász a karamell előállítása közben hibázott egy nagyot. Az így keletkezett édesség azonban hamarosan népszerűvé vált, és mára már rengeteg ízvariációja létezik.

A mogyoróvajas változat

A mogyoróvajas fudge egyedi felhangot ad a hagyományos receptnek, a mogyoróvaj selymes textúrája és jellegzetes íze tökéletes kiegészítője a hagyományos fudge-nak. Ezen a napon a mogyoróvaj kedvelői és az édesszájúak egyaránt megemlékezhetnek erről a különleges kombinációról.

Édes ünneplés

November 20-a több egy átlagos napnál: lehetőség arra, hogy megemlékezzünk a fudge, különösen a mogyoróvajas fudge gazdag történetéről, illetve a méltán kiérdemelt helyéről a cukrászmesterség hírességeinek csarnokában. Legyen ez a nap az édességeké, a kísérletezésé és a gasztronómiai örömöké!

B. Gergő

Kapcsolódó tartalom: International DAYS

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Versek

– Zsófi! – nyúzta nővérét Matyi. – Gyere velem játszani! – Most nem…
PEOPLE TEAM tábor

Szeressük egymást!

A címben szereplő felszólítást egy régi, talán örökzöld slágerből vettem, amely április 8-án,…
PEOPLE TEAM tábor

Vödör víz

– Zöld erdőben jártam, kék ibolyát láttam, el akart hervadni, szabad-e locsolni? –…

Még több