Túl rövid a tábor ahhoz, hogy egyedül legyél!
Táborarc
PEOPLE TEAM tábor

A 17 éves Panni sajnálja, hogy jövőre már nem táborozhat. Jó hír, hogy a PEOPLE TEAM nyári táboráról a kicsivel idősebbeknek sem kell lemondaniuk, ugyanis mókusként (animátorként) őket is szívesen látják a tábor szervezői. Pannival beszélgettünk a táborozásról és a PT-ről.

„A táborozás segít szocializálódni a gyerekeknek, és új barátokat lehet szerezni. Egyszer jártam a PT-ben, amivel kapcsolatban két elvárásom volt: hogy legyenek korombeliek, és legyenek nyitottak a beszélgetésre – mindkettő teljesült.

A szüleim nem izgulnak, mikor táborba megyek, megbíznak bennem. Táborba indulás előtt érdekelt, hogy milyen lesz a PT hangulata és a programok, illetve a kaja. Az újaknak azt tanácsolnám, hogy ne féljenek nyitni mások felé, mert túl rövid ahhoz az az egy hét, hogy egyedül töltsék. Én például első nap még csak a szobatársamat és a tesómat ismertem, de a tábor végére nagyon jó barátokat szereztem a PT-ben, akikkel gyakran beszélek, és találkozni is szoktunk.

Amikor valami nem tetszett, jeleztem azoknak, akik meglátásaim szerint tudtak nekem segíteni, vagy csak felhívtam a szüleimet. A honvágyon pedig enyhített, hogy a különböző programok elterelték a figyelmemet. Filmestáborba jelentkeztem – az iskolában tagja vagyok a médiaklubnak, és ott én vagyok az az ember, aki képeket és videókat készít, így a táborban szerzett tapasztalataimat tudtam hasznosítani. Jó lenne, ha a jelentkezési korhatárt kicsit kitolnátok, úgy értem, ha 18 éves korig lehetne táborozni a PT-ben.”

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Ne legyél előítéletes!

Tanácsokkal látta el a táborozni készülő olvasóinkat Mici. Lássuk, milyen tapasztalatokat szerzett a…

Még több