A rap útján – interjú Romival
Táborarc
PEOPLE TEAM tábor

Rap. Egy nagyon megosztó zenei műfaj. Megmondom őszintén, egy ideig én sem nagyon szerettem… aztán jött RoMi. Az ő zenéi megszerettették velem.

KecskeNEWSás: Mondj valamit magadról, hisz az olvasók csak a művésznevedet ismerik!

RoMi: Sziasztok! Romcsics „RoMi” Imrének hívnak, 17 éves vagyok. Csongrád megyében, Deszken élek. Jelenleg egy esti tagozatos iskolában tanulok. Megtisztelő, hogy Csonka Balázs barátom megkért, hogy írjak nektek magamról és a munkásságomról.

KN.: Mesélj a hobbijaidról!

R.: A sport hatalmas szerepet tölt be az életemben, ugyanis egyesületben 2 éve, hobbiból már 8 éve focizok. A Deszk SC középhátvédje vagyok.

KN.: Térjünk rá az interjú főtémájára, a zenére! Milyen szerepet tölt be a zene az életedben?

R.: Az életem másik részét betöltő dolog a zene. Kis korom óta fontos számomra, rengeteg emléket tudok velük felidézni, esetleg nosztalgiázni.

KN.: Hogyan és mikor jött képbe a rap?

R.: A rapet mint műfajt 11 éves korom óta ismerem, 2Pac zenéit hallván lettem figyelmes erre. Azt hiszem, én a szerelem első hallásra/látásra kategóriába sorolnám, azonnal éreztem, hogy ez a műfaj különleges érzelmeket tud belőlem kiváltani.

KN.: Mióta írsz zenéket, szövegeket?

R.: 13 éves koromban kezdtem el írogatni, később ezeket dalszöveg formájába hoztam. 2013. november 21-én megkaptam az azóta is meglévő stúdiómikrofonomat, ekkor kezdődött minden.

KN.: Mi és ki ihleti a zenéidet?

R.: A szövegeim zöme a gyerekkori sérelmekre, szerelmi csalódásokra és átélt eseményekre alapozódnak. Kilakoltattak a családommal együtt 2011-ben, de ezt az egész zűrös időszakot leharcolva azt mondhatom, hogy jelen pillanatban helyreálltnak tekinthető az életem. A kire válaszolva azt tudom mondani, hogy a sokak által utált Mr. Busta mélyebb zenéi ihletnek a leginkább. Sokan nem értik meg az ő „kis” világát, csak rosszat látnak benne, én viszont voltam olyan helyzetben, hogy meg tudjam érteni a mélyebb zenéi tartalmát is.

KN.: Mit tartasz a legfontosabbnak ebben a szakmában? Mitől érzed különlegesnek a zenéidet?

R.: Számomra rendkívül fontos dolog a hitelesség. Ez az, amit sok előadó nem becsül meg, és leír olyan dolgokat, amiket csak előad, de nem élt át/meg. Én erre vagyok büszke, hogy a hitelességem megtartom.

KN.: Mi a célod a zenéiddel, mit üzennek?

R.: Úgy érzem, elég harcot vívtam már az élettel, és nem hagyhatom szó nélkül, nem tarthatom magamban mindezt, mert tudom, hogy sok olyan ember van még, akinek hasonló sorsa van, mint nekem, és én a zenéimmel próbálom ezeket az embereket átsegíteni ezen az időszakon, mert én ismerem az érem mindkét oldalát.

KN.: Milyen visszajelzéseket kaptál eddig a hallgatóktól?

R.: A visszajelzések azt mutatják, hogy sikerül az emberekben azt az érzést kelteni, ami azzal a bizonyos számmal a szándékom, célom. Számomra ez jelenti a sikert, hogy segíteni tudok az embereken, olykor olyan igazságot mondani, amivel a tömeg egyetért.

KN.: Hogy állsz az albumokkal? Esetleg fellépéseket is tartasz?

R.: Jelenleg készülőben van a negyedik albumom, a RoMiTOLÓGIA. Sajnos lemez formájában még nem adom ki őket, mert az alapok nem saját tulajdonúak, hanem YouTube-os nonprofit alapok. Volt már fellépésem, amin a hallgatóság száma egy picit kevesebb lett a vártnál, de úgy gondolom, hogy mivel ez az első alkalom volt, nem várhattam egyből tomboló közönséget. Nyitott vagyok a fellépésekre, szívesen fogadom el a meghívásokat.

KN.: Végezetül: mi a célod a jövődre nézve?

R.: A jövőmre és a céljaimra tekintve a legnagyobb vágyam elérni a magyarországi hírnevet és elismerést. Szeretném ezt a munkát űzni, ameddig csak bírom, és elképzelhetőnek is tartom, mert ebben érzem igazán otthon magam.

KN.: Köszönöm, hogy elfogadtad a meghívást!

R.: Nagyon szívesen! Remélem, hogy sokak számára pozitív „felvilágosítást” adtam magamról, és valakinek felkeltette a figyelmét, illetve tetszeni fognak a zenéim Nektek!

RoMi SoundCloud-oldala: https://soundcloud.com/romi-official

YouTube-oldala: https://www.youtube.com/channel/UCatWYWBWoYsHVsxCmTkdGXg

Facebook-profilja: https://www.facebook.com/RoMi.official1/?fref=ts

Csonka Balázs

KecskeNEWSás-archívum

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Ne legyél előítéletes!

Tanácsokkal látta el a táborozni készülő olvasóinkat Mici. Lássuk, milyen tapasztalatokat szerzett a…

Még több