Ne habozz, táborozz!
Tématábor
PEOPLE TEAM tábor

Folyton a konyhában tenne-venne a gyerkőcöd? Nem csak egyszerűen segíteni szeretne, hanem valóban érdekli, milyen alapanyagokból készül egy étel, és hogyan? Neki találták ki a PEOPLE TEAM (PT) által szervezett kuktatábort!

Élmények a konyhában

Nyáron a legtöbb családban – otthon anyával, vagy még inkább a nagyinál – végre van idő arra, hogy együtt süssenek-főzzenek kicsik és nagyok. Ez sokszor szórakoztató, néha fárasztó, de mindenképpen klassz közös élmény. Ha a gyerek fogékony, és kipróbálna, tanulna még ezt-azt, érdemes kihasználni a lelkesedést, és bedobni a mély vízbe. Ehhez nincs is jobb terep, mint egy tematikus főzőtábor, ahol valódi kis kukták lehetnek a résztvevők.

Főzni bárki tud

Ez nem csak amolyan üres hívószó, a PEOPLE TEAM kuktatáborában tényleg eljuthatnak odáig a gyerekek, hogy önállóan el tudjanak készíteni egy-egy fogást vagy akár egy komplett ebédet is. Lehetsz 7, de akár 17 éves is, izgalmas kaland, ahogy egyre magabiztosabban nyúlsz a hozzávalókhoz, ahogy megtanulod, hogy egy fűszer milyen húshoz vagy zöldséghez illik, és mik azok a párosítások, amiket jobb inkább elkerülni. A profi segítőkkel természetesen nem csupán a konyha falai között lehet tevékenykedni: piac- és étterem-látogatás is színesíti a programot, hogy valóban megtapasztalható legyen a főzés minél több mozzanata. Az elkészített fogások között biztosan mindenki talál majd kedvére valót, hiszen a hagyományosabb receptek mellett akár távol-keleti ízekkel vagy például „mentes” ételekkel is megismerkedhetnek a résztvevők.

És ami a kuktáskodáson túl vár

A PT-táborokban a tankonyhában töltött időn kívül is fontos kérdés az étkezés. Alap a naponta háromszori főétkezés, együtt, közösen, jó hangulatban. Korlátlan a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, amire a nyári melegben még azok is rákapnak (éljen a közösség ereje!), akik egyébként esetleg nem annyira vannak jó barátságban ezekkel a fajta élelmiszerekkel. Salátát, szendvicset, bögrés leveseket is mindig találhatnak, akikre rátör az éhség, chipset viszont nem, mivel tényleg igyekszünk figyelni az egészségtudatos táplálkozásra. Szóval anyuék is megnyugodhatnak…

Ha megfőztünk – akarom mondani: meggyőztünk –, már csak jelentkezni kell a megadott linken, ami február 20-tól él. Érdemes sietni és bebiztosítani a helyet a három turnus egyikében! Addig is ragadjatok fakanalat, és gyakoroljatok otthon is! Találkozzunk a kuktatáborban!

Deli Krisztina

Kapcsolódó

Még több