A PT miatt szeretem Kecskemétet
Táborarc
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Isti háromszor fordult meg a PEOPLE TEAM táborában, amely szerinte akár Kecskemét imázsának is jót tesz. Na de hogyan lehet olyan menő egy nyári tábor, hogy megszerettetheti az otthonául szolgáló várost?

„A táborozás azért fontos, mert a gyerek a barátaival lehet, tanulhat egy kis önállóságot, no meg persze egy (remélhetőleg) jó nyári élménye lesz. A PT-től sok színes és izgalmas programot várok, illetve kitartó, motivált, rugalmas és mosolygós táboroztatókat. Na meg tábortáncot és jókedvet. Szeretem Kecskemétet, de csak a PT miatt.

Az a legmeglepőbb a PT-ben, hogy annyiféle témafoglalkozás van, olyan szép nagyszámú a gyereksereg, és látni azt a sok szuper programot, ezen már az első évben (2020) is meghökkentem. Első alkalommal nagyon kíváncsi voltam arra, hogy hogyan fogom megszokni azt a rengeteg embert egy helyen, de elég jól sikerült.

Eleinte tartottam attól, hogy nem fogom megtalálni a számomra megfelelő baráti kört, avagy nem fognak elfogadni engem. Szerencsére mindkettő pozitív irányban teljesült. Kevés, de biztos és tartós barátságot kötöttem a PT-ben.

Ha az először táborozóknak üzenhetnék, azt tanácsolnám nekik, hogy élvezzék a tábort. Legyenek kíváncsiak, barátkozóak, nyitottak! Az eleje kicsit furcsa lesz, de higgyék el, hogy a táboroztatók célja is az, hogy mindenki jól érezze magát. Ezért van ilyen sokféle program és turnus, hogy minden táborozó megtalálja a saját maga számára a legmegfelelőbbet. A PEOPLE TEAM-tábort különösen ajánlom. Aki járt már ott egyszer, visszavágyik minden évben.

Amikor izgultak a szüleim a táborba indulásom előtt, azzal nyugtattam meg őket, hogy ők is voltak gyerekek, élvezték az életet; most rajtunk a sor. Plusz nem kell aggódni, minden rendben lesz, és felsoroltam néhány jó érvet a tábor mellett. Amikor honvágyam volt, felhívtam a szüleimet, és beszéltem velük, habár a barátaimmal is próbáltam néhány jó program révén elhessegetni az érzést. Ha pedig bármilyen problémám adódott, szóltam egy mókusnak vagy egy táborvezetőnek. A PT-s mókusok hihetetlenül motivált, vidám és okos emberek, akik javarészt még egyetemisták.

Angoltáborban és játéktáborban jártam. Fejlődött az angol szókincsem és a beszédkészségem, valamint megtanultam dixitezni. Fontos volt számomra az angoltábornál, hogy egyfajta út legyen a középfokú angol nyelvvizsgához játékos módon. Sok interaktív, színes és pörgő óránk volt, utána pedig elmentünk a hangárba, amit mindenkinek ajánlok: sok ember, sok program, sok játék, sok kaja, sok móka és sok tánc van ott. Na meg a büfé, ahol nagy a választék, névre szóló büfékártyával lehet fizetni, és szépek a büféslányok. Mindig van elég étel, és megtanultam, hogy a PT-ben nincs olyan, hogy valakinek nem jut ennivaló, mert mindig mindenből tömérdek mennyiség van, abból a célból, hogy mindenki jól tudjon lakni.

A délutáni fakultatív programok mindegyike kincset ér, kár lenne kihagyni őket. A PT ikonikus programja az Animal Cannibals-est, ami alap, legalábbis sokan élvezik. Ebben a táborban egyik nap sem ugyanolyan, éppen ezért olyan izgalmas és különleges. Sosem fogtam akkora kígyót életemben, mint a PT-ben, az egyik legkülönlegesebb esemény volt.

Ugyan a nyaralás után kezdődik a suli, de sebaj, ez az élet rendje – gondoljunk arra, hogy volt egy hiper-szuper nyári tábor, és jövőre is lesz, tehát nincs miért sajnálkozni. Inkább örüljünk a jónak!”

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Ne legyél előítéletes!

Tanácsokkal látta el a táborozni készülő olvasóinkat Mici. Lássuk, milyen tapasztalatokat szerzett a…

Még több