Filmezést oktatni gyönyörű feladat
Táborarc
PEOPLE TEAM tábor

Miért hálás dolog egy táborban tanítani? Zsuzsit kérdeztük, akivel a PEOPLE TEAM filmestáborában találkozhatsz.

Te filmes vagy, igaz?

Így igaz. Kelemen Zsuzsi vagyok, 22 éves, filmezéssel foglalkozom. Ezt tanultam az egyetemen, és a szakmában dolgozom jelenleg. Tavaly is voltam a PT-ben tanárként, és elképesztően élveztem, ezért szeretnék idén ismét jelentkezni.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Tavaly Rutty és Mono ajánlotta nekem ezt a tábort, és mivel nagyon pozitív élményekkel tértem haza, mindenképp szerettem volna idén is visszatérni.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Nyilván bizonyos szemszögből nézve maga a tanítás egy stresszes és felelősségteljes dolog, de általában a helyén tudom kezelni ezt. Szeretek gyerekekkel foglalkozni, új dolgokat megismertetni velük, és ez önmagában elég nekem ahhoz, hogy ellensúlyozza a stresszt.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Amikor a hangár tetején forgattunk egy jelenetet, és nekem le kellett győznöm a félelmemet, és fel kellett mennem nekem is a gyerekekkel, hogy vigyázzak rájuk.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Az egész tábor összességében nagyon szuper volt, nehezen tudnék kiemelni egy munkafolyamatot, ami a legjobban tetszett. Mivel filmkészítéssel foglalkozom, és itt is ezt kellett csinálnom, tanítanom, ezért az összes táboros meló, ami ebből eredt, a legjobb volt.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Szerintem tökéletes az a felosztás, ahogy most van. Mindenkire sor kerül ebédeltetésnél és hangártakarításnál is, nem hiszem, hogy kéne változtatni bármit.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Az önfeledt szórakozást. Táboroztatóként nehéz magadat teljesen elengedni, illetve talán nem is szabad, hiszen mindig ott van a tudat, hogy felelősséggel tartozol a gyerekek felé, akik a táborban vannak. Természetesen ettől még jól lehet érezni magadat, de messze nem olyan, mintha táborozóként vennél részt a folyamatban.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Ater megengedte.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Ez a tábor más, mint a többi. Úgy éreztem magam, mintha egy nagy család lennénk, ahova egyből befogadtak, amikor megérkeztem. Ez volt az első tábor, ahol tanárként voltam jelen, és ezáltal arra is rájöttem, hogy filmezésre oktatni a gyerekeket egy gyönyörű és nagyon hálás feladat.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Sajnos a PT-ben nem voltam táborozó, de más táborokból rengeteg élményem van. Voltam Balatonbogláron egy összművészeti táborban, három éven keresztül jártam oda, és ott is kellett filmet forgatnunk. Utolsó évben, amikor mentem, egy Rómeó és Júlia-feldolgozást csináltunk, ahol a szereplők halálával kezdődnek az események, és egy rendőrségi kihallgatást követhetünk végig. Itt a szereplők sokszor visszaemlékeznek az eseményekre, és az emlékekben én kaptam meg Júlia szerepét. Ez akkoriban az önbizalmamnak is jót tett, és magát a színészkedést is nagyon élveztem. Ezt a filmet azóta is vissza szoktam néha nézni, és mindig hatalmas boldogsággal tölt el.


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

32.000 lépés egy nap

Kristóf vagyok, és a PT-ben már négyszer voltam mint táborozó, abból két alkalommal…
PEOPLE TEAM tábor

Szerettem mókus lenni

Heni animátorként, azaz mókusként vett részt az előző PEOPLE TEAM-táborban. Ezért választja idén…
PEOPLE TEAM tábor

Napi két random fact

Marci táborozó volt, legutóbb viszont táboroztatónak jelentkezett a PEOPLE TEAM-be. Ezért döntött idén…

Még több