Csillagnézés tanulással
Táborarc
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM nyári táborának táboroztatóit meginterjúvoló sorozatunkat Lillával folytatjuk.

Mutatkozz be, kérlek!

Beretka Lilla vagyok, angol–matematika tanárként végeztem, jelenleg egy szegedi általános iskolában tanítok matematikát. 2021-ben vettem részt kismókusként a PEOPLE TEAM-ben, melynek azonnal megtetszett a tematikája, a hangulata. Táboroztatóként részt vettem korábban a KÖSZI-táborban, ahol kézműves-foglalkozásokat vezettem, illetve a zánkai Erzsébet-táborban, ahol szintén kézműves-foglalkozásokat tartottam. Korábban 11 évig jazzbalettoztam, jelenleg szabadidőmben szívesen járok fitneszterembe, jógázom, társasjátékozom és olvasok.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Nem stresszeltem az alatt az egy hét alatt, amíg táboroztattam, végig jól éreztem magam. Nem volt különösebb probléma, minden rendben ment, a terv szerint.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

A tészta főzése, mivel nagyon párás és meleg volt a helyiség, és rengeteg tésztát kellett megfőzni.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Fenntarthatósággal kapcsolatos tábor tanárokkal, akik hitelesen át tudják adni a releváns ismereteket.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Én nem voltam táborozó a PT-ben, de irigylem a táborozóktól, hogy játszva, élményekkel gazdagodva tanulhatnak úgy, hogy szinte észre sem veszik, hogy tanulnak. Irigylem őket, amiért délutánonként szabadon választhatnak, hogy milyen programon vehetnek részt, és mit szeretnének kipróbálni.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Részt vettem a gyerekekkel az esti csillagászati előadáson, melyen én is nagyon sokat tanultam. Korábban ilyen távcsövekbe még nem nézhettem bele, és ilyen messzire még nem láthattam el. Nagy élmény volt látni a különböző bolygókat és csillagokat.


Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Ne legyél előítéletes!

Tanácsokkal látta el a táborozni készülő olvasóinkat Mici. Lássuk, milyen tapasztalatokat szerzett a…

Még több