Emlékek, amik veled maradnak
Tématábor
PEOPLE TEAM tábor

Minden évben ugyanaz. Vagy mégsem? A PEOPLE TEAM táborában nincs két egyforma nyár! Már csak azért sem, mert minden évben megújul a kínálat. A tematika marad természetesen. Angoltábor, filmestábor, gamertábor, programozótábor, robotikatábor, dróntábor, 3D konstruktőrök tábora, brókerek és tőzsdecápák tábora, játéktábor, fotóstábor, kézművestábor, írótábor, tudóstábor, színházi tábor és kuktatábor. Ezenfelül sporttábor, tánctábor, 12 = 1 tucat tábor és az MI/AI és te. Eszméletlen a kínálat, ugye?

Elsőre nem is tudtam választani, hiszen minden annyira érdekel. Na jó, a főzés nem annyira. Én megelégszem a nagyi finom főztjével. Meg ezt inkább meghagyom a lányoknak. Bár a szakácsok között több férfit látok, azt hiszem, ez mégsem lesz az én hivatásom. Szóval szűkült a kör egy témával. Ettől azonban a döntés még mindig nehéz. Megkérdeztem a haverokat, mert egy ilyen táborba nem egyedül megy az ember, szükség van egy jó társaságra. Olyan társaságra, akikkel együtt éljük át a tábor adta lehetőségeket. Buli, kikapcsolódás, ismerkedés, lazulás. Lehet egy fagyizás is örök emlék, ha jó a társaság. A PEOPLE TEAM gondoskodik arról, hogy ezer élménnyel térjünk haza, és alig várjuk, hogy újból nyár legyen.

Mesterséges intelligencia

Küldtem egy körüzenetet az osztálycsoportba azzal a kérdéssel, hogy melyik táborba menjünk idén. Szavazzanak, és a legtöbb szavazatot kapó témára fogunk jelentkezni. A srácokra nem kellett sokat várni, őket a legjobban a mesterséges intelligencia vonzotta. A témáról az iskolában keveset tanultunk még, pedig napjainkban nagy szükség van erre.

Az angol nyelvű artificial intelligence, vagyis mesterséges intelligencia jelenleg a számítógép-tudomány jelentős ágát képviseli. Foglalkozik többek között intelligens viselkedéssel, gépi tanulással, valamint gépek adaptációjával. Az életben előforduló problémák megoldására törekszik ez a tudományág, éppen ezért folyamatosan fejlődik, szinte napról napra változik. A kutatás területe pedig egyre bővül. Az orvostudományban, a gazdaságban, a katonaságnál, de még a videójátékokban is szerepet játszik a mesterséges intelligencia.

A srácokkal egyetértettünk abban, hogy mindannyian az informatika terén akarunk majd továbbtanulni, ezért érdemes lesz ebbe a táborba jelentkezni.

Szerencsés Melinda írása


Kapcsolódó

Még több