Magyarországról Finnországba
Magazin
PEOPLE TEAM tábor

Kedves Joulupukki, a Mikulás Finnországban! Mi vagyunk a 2. C osztály tanulói a Rákóczi Általános Iskolából, egy kis magyar faluból. Izgatottan írunk neked, mert nagyon kíváncsiak vagyunk rád és az életedre Lappföldön, Finnországban.

Először: szeretnénk tudni, mit csinálsz a szabadidődben. Van-e kedvenc hobbid vagy valami különleges tevékenység, amivel elfoglalod magad, amikor nem a karácsonyi ajándékokkal foglalkozol?

Másodszor: kíváncsiak vagyunk, hogy mi a kedvenc ételed. Tudjuk, hogy sok helyre ellátogatsz a világban, biztosan kóstoltál már sokféle finomságot. Van valami különleges étel, amit a legjobban szeretsz?

Harmadszor: szeretnénk tudni, hogy a manóid huncutkodnak-e néha. Rengeteg munkájuk lehet az ajándékok elkészítésével, viszont biztosan vannak vidám pillanatok is. Mesélnél nekünk egy vicces történetet róluk?

Végül, de nem utolsósorban: érdeklődnénk a rénszarvasokról. Hogyan választod ki őket a szánhúzásra, és milyen különleges képességeik vannak? Nagyon szeretnénk többet megtudni róluk!

Nagy izgalommal várjuk a válaszodat. Reméljük, hamarosan hallunk felőled. Boldog karácsonyt kívánunk neked, a manóidnak és a rénszarvasaidnak!

Szeretettel,

2. C osztály, Rákóczi Általános Iskola, Magyarország

* * *

Az ünnepek alkalmából összegyűjtöttünk számos üzenetet, amelyeket kicsik vagy nagyok a Mikulásnak, Santa Clausnak, Joulupukkinak, a Jézuskának, az angyaloknak, esetleg Decembernek vagy Karácsonyapónak címeztek. Kiválogattuk közülük a 77 legérdekesebbet. Most közreadjuk őket ezen és más honlapjainkon. Jó szórakozást kívánunk!

* * *

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Sokan vagyunk

– Nagypapa, mi nem fogunk éhezni? – kérdezte Matyi aggódva. – Szerencsére nem…
PEOPLE TEAM tábor

Csatlakoztál már?

Manapság nagyon divatosak a közösségi médiában terjedő kihívások, amelyek sok ember figyelmét felkeltik.…

Még több