Témamegbeszélés
Emma Naplója
PEOPLE TEAM tábor

Orvosi szoba nem lett a dologból, mivel Gréta feleszmélt, hogy elkéstünk a témamegbeszélésről. Rebeka a kézművestáborba jött, Laci pedig fotózni. Ez utóbbin Enikő nagyon meglepődött.

– Nem táncolsz? – kérdezte vagy inkább állapította meg csalódottan. Laci mosolyogva vállat vont.

– Ki akartam próbálni valami mást is. Nekünk már megvolt a témamegbeszélésünk. Ti viszont egyre nagyobb késésben vagytok – figyelmeztetett minket, mire rohanni kezdtünk, magunk után húzva a még mindig hitetlenkedő Enikőt.

Nagyjából negyedórával a kezdés után érkeztünk meg, lihegve, piros arccal. Minden szempár felénk fordult. – Elkéstetek – jegyezte meg valaki, akit az egyik tánctanárnak tippeltem. – Sajnáljuk – kezdtem zavartan, de félbeszakított. – Oké, akkor lássunk neki!

Elmondtak mindent arról, hogy hogyan és mikor lesznek a próbák, majd rátértek az előadásra, amire egész héten készülni fogunk. Huszonnégyen vagyunk ebben a turnusban táncosok, és három tánctanár segítségével fogjuk kitalálni és betanulni a koreográfiát. Nyolcas csoportokban fogunk bemelegíteni, és gyakorolni is a saját részünket, majd pedig közösen állítjuk össze az egész előadást. Enikővel és az ikrekkel kerültem egy csoportba, mivel ezt külön kértük is. A csapatunk még egy velünk nagyjából egyidős lánnyal és egy fiúval vált teljessé. A koreográfia megbeszélésénél mindhárom csapat részt vett, és úgy látszott, a tanárok nagyon kíváncsiak a véleményünkre. Lillával már egy csomó koreográfiát kitaláltunk, de leginkább csak magunknak, mert az otthoni tanárunknak még soha nem mertük előadni egyiket sem. Nehezen szólaltam meg itt is. De aztán azt láttam, hogy mindenki ki meri mondani a komoly, esetleg komolytalan ötleteit, és nem történik velük semmi eget rengető. A tervezgetés eleje óta motoszkált bennem egy gondolat, hogy a hiphop- és a balettelemek mennyire érdekesek lehetnének együtt, úgyhogy, szinte magamnak is váratlanul, bedobtam az ötletem. Kiderült, hogy hatan is balettozunk a huszonnégyből, így rögtön támogatóim is akadtak. Végül mindenkinek nagyon tetszett az ötlet, így bevettük a balettet is a korábban megbeszélt táncok mellé.

Holnap kezdődnek a próbák. Azt vettem észre magamon, hogy izgatottan várom. Talán nem is lesz ez olyan rossz, még így, egyedül sem?

Ez az írás az „Emma naplója” sorozat 20. része.

Lejegyezte: L. Molnár Edit

Kapcsolódó

Még több