Miért a PEOPLE TEAM? – interjú
Táborarc
PEOPLE TEAM tábor

Megindultak a jelentkezések a kecskeméti PEOPLE TEAM nyári táborába, ahol 1991 óta várják a táborozni vágyó fiatalokat. Ennek apropóján a tábor egyik régi veteránjával, Gáborral beszélgettünk.

Elöljáróban mit kell tudni a PEOPLE TEAM-ről?

A PT egy több mint 30 éves múltra visszatekintő nyári gyerektábor – vagy ahogy mi szeretjük nevezni, gyerekfesztivál. A tábort hagyományosan a kecskeméti Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiumában tartjuk. Ez jól bevált helyszínnek számít: nemcsak a gyerekek elszállásolására ad kiváló lehetőséget a campus, hanem a tágasság miatt a délelőtti tematikus táborok is jól el tudnak férni, nem zavarnak bele egymás munkájába. Emellett a helyszín egy gyönyörű parkosított résszel is rendelkezik.

Tematikus táborok – ez mit is jelent pontosan?

A PEOPLE TEAM-ben több mint 17 tematikus táboron vehetnek részt a gyerekek. Ezek kifejezetten széles spektrumon mozognak: a programozó- és gamertábor mellett a sport- és játéktáboron keresztül az író- és színháztáborig mindenféle tematika megtalálható. Ám ezek nem szeparált táborokként működnek: mind az 500 táborozó ugyanazon a campuson osztozik, ami nemcsak a jó hangulatot garantálja, hanem azt is, hogy a többféle dolog iránt érdeklődő gyerkőcök kipróbálhatják egymás tematikus táborait is. Így pl. egy kreatív vénával megáldott fiatal programozó betekinthet a színpad világába a színházi táborunk keretén belül. A délutáni fakultatív programokon és az esti koncerteken, bulikon pedig mindannyian együtt veszünk részt, elkerülve ezzel a táborok közti „klikkesedést”.

Harminc év azért nem kis idő… hány gyermeket táboroztattatok a megalakulásotok óta?

Idén tervezzük regisztrálni a 27 000. táborozónkat. És hogy a számok világában maradjunk még: ez egészen pontosan 131 turnust jelent.

Mit kell tudni ezekről a turnusokról?

Általában minden nyáron három turnusban tartunk PEOPLE TEAM-tábort. Ezek idén: 2023. július 23–29., 2023. július 30. – augusztus 5., valamint 2023. augusztus 6–12. Ezzel egyrészt azt szeretnénk elérni, hogy lehetőleg minden érdeklődő gyermek részt tudjon venni a PT-ben, másrészt pl. a színházi táborunk indulásból két turnust foglal magába – hisz a színházasoknak egy komplett előadást kell létrehozniuk, ami értelemszerűen sok időt és energiát igényel. De a három turnus azok előtt is nyitva áll, akik csak szimplán nem tudják beérni egyhétnyi PT-élménnyel.

Mit üzensz az érdeklődő gyerekeknek, szülőknek?

Azt, hogy minél előbb csapjanak le a jelentkezési lapra, a helyek bizonyos témákra hetek alatt elfogyhatnak.

Bárt Roland

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Ne legyél előítéletes!

Tanácsokkal látta el a táborozni készülő olvasóinkat Mici. Lássuk, milyen tapasztalatokat szerzett a…

Még több