A legjobb nyári élmények a táborban érhetnek
Táborarc

Semmittevés helyett teljen aktívan a nyár! Egy jó nyári táborban egész biztosan nem fogsz unatkozni. Erről beszélgettünk Zsombival, a PEOPLE TEAM (PT) táboroztatójával.

Miért fontos a táborozás?

A legjobb élmények a nyáron itt érhetnek. Élethosszig tartó barátságok alakulhatnak ki. Egyszerre szórakozhatsz és csinálhatsz nem mindennapi dolgokat. A semmittevés a legunalmasabb dolog, sokkal jobb, ha lekötöd magad a táborban, és együtt és külön-külön is szórakoztok, hiszen rövid a nyár.

Milyen volt az első táboros élményed?

Szerintem az első órában végig trambulinoztam, és utána legalább két másik táborozóról kiderült, hogy hasonló sportot űzünk, ezért innentől kezdve együtt jártunk a programra vagy együtt ültünk ebédnél.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne félj, hogy egyedül maradsz, hisz rengeteg új barát vár. Ha nem tudsz dönteni, melyik programon vegyél részt, kérdezz meg valakit, aki már tudja. Érezd jól magad!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne a legrosszabbra készüljön, itt is olyan, mintha a gyermeke otthon játszana a barátaival. És ne aggódjon, ha nem hívja a megbeszélt időben.

Hogyan kezelnéd egy gyerek honvágyát?

Természetesen függ attól, hogy hány éves. A kisebbek inkább a „régi” rendszer hiányát érzik, ebben kell támogatni például közös játék, evés által. A nagyobbak már összetettebbek, ezért őket jobb megkérdezni, beszélni róla.

Ha volt rossz tapasztalatod vagy élményed táborozáskor, hogyan és milyen segítséggel sikerült átlendülni rajta?

Lekéstem az órát, mert épp fontosabbnak tartottam nézni a táboroztatók programra való készülődését. Viszont a csoportom nem a megszokott helyen volt már. Egy másik tanár azonnal segített, és odavitt.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Rengeteg olyan barátságom alakult ki a PT-ben, amik a mai napig a legmeghatározóbb kapcsolataim között vannak. Év közben is gyakran találkozunk. Évekig együtt voltunk diákok, most pedig már táboroztatunk.

A legtutibb táboros program a…

Egyértelmű, hogy a Koboldok városa!

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Várom a motivált, lelkes csapattársakat, akik jól tudnak alkalmazkodni egy ennyire nyüzsgő környezethez, és nem tartanak a problémáktól, amiket néha egyedül kell megoldaniuk. És az önfeledt jókedvet.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Nem is fordul elő, hiszen érte vagyok ott, a legtöbb esetben úgysem tud zavarni, hiszen neki is és nekem is más programunk van; jobb, ha megszokod.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Vízi csata, dinnye, röpi, napsütés, tábortűz, jó sztorik, tánc, zene, mosoly. Ezekkel együtt talán egy átlagos PT-napot is összerakhatnánk, a tűz kivételével.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Amikor a „nagyfiúk” a kuktás csoportomban, a négy 16 éves önállóan elkészített egy háromfogásos menüt, a problémáikat közösen megoldották. A feladat után eltakarítottak, és vendégül látták a barátaikat is.

Tartasz valamitől?

Hogy a három hét alatt nem fogok ugyanúgy teljesíteni, mert szerintem nagyon elfáradok a végére.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Hogy idén milyen új embereket ismerhetek meg, kikkel dolgozhatunk együtt, milyen gyerekcsoportjaim lesznek.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Teljesíthető ez a három hét anélkül, hogy teljesen kimerült legyek a végére, és élvezem is majd a döntést.

Kapcsolódó
PEOPLE TEAM tábor

Együtt lenni, sztorizni, alkotni

Az új generációs PT-táborok alapítójának és táborvezetőjének, Aternak tettünk fel 5 villámkérdést. Miért…
PEOPLE TEAM tábor

Ahol mindenki elfogadó

Kikkel találkozhatsz a PEOPLE TEAM nyári táborában? Bemutatkozik néhány táboroztató – ne lepődj…

Még több